GENERELL INFORMATION UNIADEN 2020

Datum: 28-29:e januari 2020
Mässans öppettider: kl. 09:00-15:00 båda dagarna
Plats: Universumhuset, Umeå Universitet: Universum gränd 8, 907 36 Umeå

NYTT FÖR I ÅR

MÄSSMATTA

För att underlätta arbetet med övergång från mässa till middag och sedan tillbaka till mässa kommer det inte finnas mässmatta i samtliga montrar under Uniaden 2020. Om ni önskar matta i er monter finns detta att hyra via ert anmälningsformulär.

DIGITAL SKATTJAKT

I år erbjuder vi för första gången en digital skattjakt på mässområdet som besökare kan delta i. Det är via Handla.io och deras digitala skattjakter som skapas med hjälp av AR som ni erbjuds en möjlighet till digital närvaro under mässan. Att bidra med material till den digitala skattjakten är självklart kostnadsfritt för er som utställare. Genom den digital närvaro får ni en extra möjlighet till att nå ut till besökare under mässan. Frågan är vad vill ni nå ut med? Här följer några exempel:

Trafik till er monter
Specifika giweaways som studenterna endast får tillgång till genom deltagande på skattjakten. Ledtrådar till en tävling i er monter exklusivt för deltagare i skattjakten. Större vinstchans i en utlottning ni har under mässdagarna.

Konvertering
Lägg in ett erbjudande som informerar om sommarjobb, praktikplats, eller andra jobbmöjligheter som ni söker. Genom deltagande i skattjakten får studenterna tillfälle och möjligheten till rådgivning med sin ansökan av er.

Relationsskapande
Bjud in studenterna till att t ex besöka ert kontor, vinna en lunch med en representant från företaget, eller bara en enkel kaffe med någon av er. Om ni är intresserade av att höra mer om denna möjlighet kan ni kontakta info@uniaden.com.

INNAN MÄSSAN

FÖRBEREDELSER INFÖR KONTAKTSAMTAL

Ansökan för kontaktsamtal är nu öppen för studenter vid Umeå universitet. Den 20:e december kommer de företag som angivit att de är intresserade av kontaktsamtal att få en länk där ni får möjlighet att välja ut dem studenter ni är intresserade av att träffa. Deadline för ert urval är den 27:e januari 2020.

GODSTRANSPORT TILL MÄSSAN

Godsmottagningen är öppen fr.o.m. torsdag den 23:a januari t.o.m. måndagen den 27:e januari (exkl. lördag och söndag). Skicka ert montermaterial med leverans dessa datum.

Adress till godsmottagningen:
Johan Bures väg 15
907 36 UMEÅ

Märk montern med kontaktuppgifter till logistikteamet:
Micael Brännström (logistikansvarig) - 0732680095
Hanna Gustafsson - 0730961818
Filip Norman - 0703856319
Ruben Strömkvist - 0703831996

PERSONTRANSPORT TILL MÄSSAN

Uniadens persontransport
Uniaden erbjuder kostnadsfri persontransport för utställare dagen innan, under mässdagarna, samt dagen efter mässan. För att nyttja tjänsten bokar ni er persontransport i er anmälan i Jexpo.

Buss
Linje 2, 5 och 8 och 9 stannar alla vid station “Universum” som är busshållplatsen närmast mässan. Utöver dessa stannar linje 1 vid station “Universitetssjukhuset”. Från sjukhuset är det cirka 400 meter till mässan i Universumhuset. Mer information om avgångstider, hållplatser och liknande kan du hitta på www.tabussen.nu

Tåg
Närmaste tågstation i förhållande till mässan är “Östra station”. Här stannar både SJ och Norrtåg. Från Östra station är det ca 600 meter promenad till mässan. Mer information om avgångstider etc. hittar ni på www.sj.se samt www.norrtag.se

Bil
Uniaden erbjuder en kostnadsfri parkeringsplats per utställare i samband med mässan. Om ni är i behov av parkeringsbiljett beställer ni detta via ert anmälningsformulär. Önskar fler än en parkeringsbiljett går detta att önska i anmälningsformuläret. Observera att vi inte kan garantera fler än en parkeringsplats - vi försöker dock tillgodose önskemål i den utsträckning det går. Parkeringen är precis utanför Universumhuset där mässan håller till.

CHECK-IN

När ni ankommer till mässan checkar ni in i informationsdisken i Zon G (se karta). I informationsdisken får ni er välkomstpåse samt möter upp er montervärd.

Tider för check-in:
Måndagen 27:e januari fr o m kl. 17:00-
Tisdag 28.e januari fr o m kl. 07:00-

BYGGE AV MONTER

Vi rekommenderar att ni bygger monter måndagen den 27:e januari 2020 från kl. 17.00. Det finns även möjlighet att bygga monter på morgonen den 28:e januari 2020 och då önskar vi att er monter är färdig allra senast kl. 09.00 då mässan öppnar. Bestäm tid tillsammans med er företagsvärd som är er behjälplig under ert monterbygge.

SPONSORER

Vi på Uniaden är tacksamma över våra sponsorer som gör det möjligt för oss att arrangera vår mässa. Vissa av dessa sponsorer går steget längre och erbjuder även er som utställare förmåner under mässan.

TÅG - SJ
Nytt för i år är att ni som utställare under Uniaden 2020 erbjuds 10% rabatt på ett miljösmartare transportalternativ genom ett samarbete med SJ.


HOTELL - COMFORT HOTEL WINN
Vårt samarbetshotell i år är Comfort Hotell Winn i centrala Umeå. Som utställare på Uniaden 2020 har du möjlighet till rabatterade hotellvistelser i samband med mässan (27-30/1 2020) där bokningen utförs innan den 31/12 2019. För att ta del av erbjudandet går ni in på Comfort hotels hemsida, ange rabattkod “Uniaden” vid bokning.

TAXI - ECOTAXI
Uniadens persontransport (se nedan) är ej tillgänglig under den Sociala middagen. Istället finns möjlighet att boka taxi via företaget Ecotaxi under eventet. Erbjudandet avser 20% rabatt på er resa och gäller per telefon när ni uppger "Uniaden" vid bokningen. Erbjudandet är giltigt den 28:e januari mellan kl 16:00 - 04:00.

UNDER MÄSSAN

INFORMATIONSDISKAR

Mässan har två informationsdiskar där både studenter och företag kan vända sig för information. Ni hittar infodiskarna i zon G och innan ingången till zon A. Se mässkartan.

GARDEROB

Under mässan kan både företag och utställare hänga av sig i garderoben till Aula Nordica. Garderoben hittar ni på Aula Nordicas entréplan.

MÅLTIDER

Frukost för utställare serveras i utställarloungen båda mässdagarna.
Dag 1 - 28:e januari mellan kl. 07:00-10:00
Dag 2 - 29:e januari mellan kl. 08:00-10:00

Lunch serveras i restaurang Lingon (i Universumhuset). Er lunchbiljett kommer att skickas elektroniskt till er kontaktperson inför mässan. Varje lunchbiljett har en avsedd lunchtid och vi ber att ni tar hänsyn till detta för att säkerställa att platserna räcker till alla mässans deltagare.

Fika finns tillgängligt i loungen under resterande delar av mässdagarna.

DEN SOCIALA MIDDAGEN

Datum: Tisdagen den 28:e januari
Tid: kl. 18:00 - 00:00
Plats: Restaurang Lingon i Universumhuset
Dresscode: Kavaj

SOCIAL MEDIA

#uniaden2020
Facebook: /uniaden
Instagram: @uniaden
LinkedIn: Uniaden

EFTER MÄSSAN

GODSTRANSPORT EFTER MÄSSAN

Efter mässan är Ni själva ansvariga för att packa och märka ert gods med fraktsedlar för vidaretransport om detta är aktuellt. Uniadens logistikteam hjälper sedan till att skicka gods från mässan till önskad adress. OBS! Uniaden står inte för några fraktkostnader. Ni är själva ansvariga att boka transport av gods från mässan.

FAKTURERING

Fr o m dagen efter sista mässdagen skickas fakturan ut till fakturaadressen ni angivit i er anmälan. Fakturan har förfallodatum om 14 dagar.

VARFÖR UNIADEN?

Vad är studenter utan insikt i arbetslivet, praktiska erfarenheter, förståelse, en framåtanda och en känsla av att meningsfullhet? Förvirrade. Studenterna på sin resa genom sina studier och ut i arbetslivet behöver en närvaro av näringslivet, av arbete och av givande relationer med individer som kan bidra till att de når dit de vill. Detta anser vi är av största vikt. Inte bara för dem själva utan för samhället i stort och vår planet. Därför tror vi på att ge studenterna de bästa möjliga förutsättningarna att nå dit dem vill så att att de kan hitta mening i sitt arbete och bidra till samhällets utveckling.

Vi skapar mötesplatser

Vi skapar mötesplatser där studenter vid Umeå Universitet kan bygga givande relationer för sitt nuvarande och framtida arbetsliv. De mötesplatser vi skapar ger även studenter de bästa möjliga förutsättningarna för att idag och i framtiden kunna utvecklas på ett personligt plan.

En plattform

- Årets produktportfölj hittar du här

De mötesplatser vi skapar sker alla på samma plattform. plattformen innehåller diverse aktiviteter som arrangeras löpande under året. Inom alla aktiviteter riktar vi oss mot studenter inom teknologi, ekonomi, IT, design, media, HR och naturvetenskap. Totalt arbetar vi för studenter från 50 olika utbildningsprogram, vilket betyder att chansen är stor att just det ni behöver i framtiden kan vi erbjuda er. Den stora frågan är, vill ni vara en del av att skapa framtidens samhälle?

Våra mötesplatser:

  • - Eventvecka - 20-27 januari
  • - Välkomstmiddag - 27 januari
  • - Arbetsmarknadsmässa - 28-29 januari
  • - Social middag/Bankett - 28 januari
  • - Kontaktsamtal - 28-29 januari
  • - Frukostföreläsningar - Löpande
  • - Lunchföreläsningar - Löpande
  • - Workshops - Löpande
  • - Studentrelaterade event - Löpande

UNIADEN - FÖR EN FRAMTID VI VILL LEVA I

Vi i Uniaden tror på att vi kan skapa en framtid tillsammans. Vi utgår därför alltid från att vi ska vara hållbara och miljövänliga, då ingen framtid finns utan att vi alla tillsammans prioriterar att ta hand om den mark vi står på: vår planet. Av den anledningen bedriver vi vår verksamhet så hållbart vi bara kan. Vi satsar ständigt på att göra vår verksamhet ännu bättre. Nytt för i år är att vi även kommer ställa krav på de företag och andra aktörer som deltar mässan samt övriga aktiviteter som vi erbjuder att ha ett “grönt medverkande”. Mer om vad det innebär kan du läsa inom kort.

Vi förstår att krav kan verka läskigt men som sagt, vi gör det tillsammans och har ni några frågor, funderingar eller behöver hjälp med hur ni kan medverka på ett så hållbart sätt som möjligt. Hör då av er till vår miljöansvarige på miljo@uniaden.com .
nyckelband

FÄRGKODNING PÅ MÄSSDAGEN

För att underlätta för både ert företag och de studenter som besöker mässan så kommer mässan att vara färgkodad. Studenterna kommer att få nyckelband tilldelade sig med olika färger. De färger som varje student blir tilldelad beror på vilket ämnesområde man studerar inom. Er monter kommer även den att vara färgkodad och kommer att vara märkta med de färger som representerar den kompetens ni söker. Er monter kommer därför att märks ut enligt samma princip som med nyckelbanden. Syftet med färgkodningen av mässan är främst för att underlätta för Ert företag att se vilka studenter som ni kanske är lite extra intresserade av att prata med. Men färgkodningen underlättar även för våra studenter då de kan besöka de företag som är färgkodad enligt färgen på deras egna nyckelband. Mer information om vilka ämnesområden som har de olika färgerna går att hitta här.