31 JANUARI 2017

10:00 - 16:00

Nyheter

2 Maj

Ansök till Uniadens projektgrupp 2018!

Efter förra årets succé så har nu förberedelserna inför Uniaden 2018 börjat! Vi söker nu studenter som vill vara med och forma Sveriges bredaste arbetsmarknadsmässa! Känner du att du vill få en merit på ditt CV och samtidigt vill vara med och bidra? Då tycker vi att du redan idag ska skicka in din ansökan för att sitta i projektgruppen för Uniaden 2018!

Ni kommer som projektgrupp att tillsammans planera, organisera och driva projektet Uniaden 2018 framåt. Under projektets gång kommer ni få möjligheten att knyta värdefulla kontakter inom näringslivet samt att få möjligheten att knyta kontakter med andra studenter från olika program. Tillsammans kommer ni att ha en otroligt lärorik och spännande resa framför er.

Några av de kommentarer vi fått från engagerade studenter som deltog i Uniaden 2017 kan ni se nedan:

– ”Kul att vara en del av ett så stort projekt, lära känna nya människor och knyta kontakter”.
– ”Att vara delaktig, lära känna nya människor samt att få gå på banketten har varit väldigt roligt och givande”.

Uniaden är en organisation som ska arbeta för att skapa en plattform mellan studenter och näringsliv. Det vill säga att krympa avståndet mellan studenten och framtida arbetsgivaren. Därför är det viktigt att försöka hitta nya vägar och möjligheter för respektive part att mötas.

Posterna som är aktuella samt vad de innebär kan du läsa mer om nedanför.

Klicka HÄR för att ansöka! Ansökan är öppen mellan 2 maj – 16 maj

Projektgruppen 2018 kommer bestå av projektledaren, vice projektledaren samt 12 projektgruppsmedlemmar med egna ansvarsområden.

Art Director
Som art director är du ansvarig för Uniadens grafiska profil. Du ansvarar för all grafisk design och tryck av Uniadens material. Under året kommer du arbeta nära marknadsföringsansvarig för att ta fram posters, flyers och skapa en intressant marknadsföring kring mässan. Tillsammans med marknadsföringsansvarig kommer ni få möjligheten att rekrytera ert egna team för att skapa nya marknadsföringsverktyg. I rollen som art director har du en stor kreativ frihet att kunna utveckla Uniadens grafiska profil samt få sätta din egna prägel på Uniaden 2018. Vi ser gärna att du har ett kreativt sinne, öga för detaljer och erfarenhet av att arbeta med Adobes program (InDesign, Illustrator, Photoshop) eller motsvarande.

Bankettansvarig
Som bankettansvarig har du huvudansvaret för att organisera Uniadens festliga bankett. Arbetsmarknadsdagen Uniaden avslutas traditionsenligt med en bankett där studenter och företag träffas under mer avslappnade former. Som bankettansvarig ligger det på ditt ansvar att skapa en tillställning med mat, dryck samt underhållning som är till för att skapa ett mervärde för både företag och engagerade i Uniaden. Du kommer få möjligheten att rekrytera ett eget team för att tillsammans få arbeta fram en genomtänkt idé för hur ni på bästa möjliga sätt kan skapa en lyckad bankett. Vi ser gärna att du är en festfixare som gillar att arrangera större event samt att du har en god förmåga att planera och arbeta flexibelt.

Eventansvarig
Som eventansvarig ansvarar du för Uniadens sociala event, så som inspirationsföreläsningar, teambuildingaktiviteter, EPP:er m.m. Som eventansvarig har du en stor frihet i att utforma de event du anser är av värde för våra studenter, du har även ett stort inflytande på vilka event som ska genomföras innan, under samt efter mässdagen. Till din hjälp kommer du ha ett eget team av eventkoordinatorer att arbeta tillsammans med för att ta fram sociala event. Vi ser gärna att du är social, kreativ och är serviceinriktad.

Företagseventansvarig 
Som företagseventansvarig ansvarar du för företagens aktiviteter i samband med Uniaden. Ditt huvudansvar kommer att tillsammans med ett eget team av koordinatorer ta fram aktiviteter som kommer att erbjudas till företagen, exempelvis frukostföreläsningar, besök på företagskontor eller liknande event. Utöver att ta fram en portfölj av aktiviteter att kunna sälja in till företagen, så är en stor del löpande kommunikation med företagen för att skräddarsy lösningar som passar deras behov. Inför kontakten med företagen kommer du att få gå en förberedande säljutbildning för att öka kvaliteten gentemot företagen. Vi ser gärna att du är serviceinriktad, säljande, kreativ och känner dig bekväm med att ta kontakt med företag samt nya människor.

Företagsansvarig
Som företagsansvarig ansvarar du för att tillsammans med ett eget team ta den första kontakten med företagen. Din uppgift blir tillsammans med ditt team att sälja in Uniaden som koncept till företagen. Ditt fokus kommer att ligga på att förbättra upplevelsen för företagen som deltar, samt skapa ett intresse hos företagen att vilja samarbeta med Uniaden. Inför den första kontakten med företagen kommer du och dina koordinatorer få gå en förberedande säljutbildning för att öka kvaliteten gentemot företagen. Arbetet kräver att du är serviceinriktad, säljande och känner dig bekväm med att ta kontakt med både företag samt nya människor.

IT-ansvarig
Som IT-ansvarig ansvarar du för Uniadens IT-system. Du kommer få möjligheten att rekrytera ett eget team av IT-koordinatorer med olika kompetenser. I rollen som IT-ansvarig kommer du att få ta fram nya kreativa lösningar för Uniadens IT-system. Vi ser att du i rollen som IT-ansvarig att du är kreativ samt har tidigare erfarenheter inom PHP, HTML, CSS, JavaScript, SQL, databashantering och drupal är meriterande.

Logistikansvarig
Som logistikansvarig har du huvudansvaret för att logistiken innan, under och efter mässan fungerar på ett smidigt sätt. Du kommer som logistikansvarig att få möjligheten att rekrytera ett eget logistikteam för att tillsammans planera och organisera logistiken, så som godshantering och persontransporten. Som person ser vi att du gillar att ta stort ansvar, är organiserad, är en problemlösare samt stresstålig.

Marknadsföringsansvarig
Som marknadsföringsanvarig tar du fram Uniadens marknadsföringsstrategi och arbetar med att stärka Uniadens varumärke på campus. Du kommer i din roll få en stor kreativ frihet att få Uniaden att synas på ett tydligt och effektivt sätt. Till din hjälp kommer du jobba nära projektgruppen för att hjälpa till att marknadsföra de event som planeras under projektets gång. Som marknadsföringsansvarig kommer du också att arbeta nära art directorn. Tillsammans med art director har ni möjligheten att rekrytera ert egna team för att tillsammans skapa nya marknadsföringsverktyg där endast er fantasi sätter era gränser. Vi ser gärna att du är nytänkande, engagerad, och har en kreativ förmåga.

Mässansvarig
Som mässansvarig kommer du tillsammans med en annan mässansvarig att ha huvudansvaret för att planera och organisera mässan. Ni kommer att tillsammans få rekrytera ett eget mässteam där ni, under året, kommer att få arbeta på att hitta nya lösningar på hur mässan på det bästa sätt kan byggas upp. Ni kommer även få möjligheten att utveckla Uniadens mässområde. I din roll kommer du ha mycket inflytande över mässans utformning. Din roll kommer även att innebära att planera och delegera arbetsuppgifter till ditt mässteam. Under året kommer du få utmana dig själv och dina ledaregenskaper. Vi ser därför att du är strukturerad, gillar att hålla många bollar i luften, stresstålig samt trivs i en ledarroll.

Rekryteringsansvarig
Som rekryteringsansvarig ansvarar du för rekryteringsprocessen av Uniadens alla studenter. Utöver rekryteringen är dina arbetsuppgifter bland annat att erbjuda CV-granskning samt att arbeta kring att organisera och planera inför de kontaktsamtal som arrangeras under mässdagen mellan studenter och företag. Som person ser vi gärna att du är strukturerad, god människokännare och professionell i ditt arbete.

Sponsoransvarig
Som sponsoransvarig har du ett ansvar i att utveckla samarbeten med potentiella sponsorer under projektet fram till mässdagen. I din roll kommer du att ha en stor frihet och stort ansvar för allt vad sponsring innebär. Du kommer få möjligheten att rekrytera sponsorkoordinatorer där ni tillsammans får hitta kreativa samarbetslösningar för att öka mervärde kring Uniaden. Vi ser gärna att du är utåtriktad, strukturerad och trivs att ta kontakt med företag.

Har du några frågor om projektet eller vill veta mer om vad de olika posterna innebär?
 Hör då gärna av dig till mig på projektledare@uniaden.com
– Philip Petersson, projektledare för Uniaden 2018

Klicka HÄR för att ansöka! Ansökan är öppen mellan 2 maj – 16 maj

27 Mar

Uniaden söker projektledarna för nästa års projekt

Vill du ha möjlighet att kombinera dina studier med avlönat arbete? Då tycker vi definitivt att du bör söka posterna som projektledare eller vice projektledare.

Som projektledare är du ansvarig för att planera, organisera och leda projektet Uniaden tillsammans med närmare 200 andra studenter. Ni ska tillsammans skapa en plattform för studenter att möta näringslivet på.

Vi söker även vice projektledare för Uniaden som kommer att jobba tillsammans med projektledaren och ha ett tätt samarbete med projektgruppen. Utöver det ansvarar vice projektledare för den löpande ekonomin såsom bokföring, fakturahantering och budgetuppföljning.

Ni kommer, tillsammans under ert verksamhetsår, att få testa på utmanande och otroligt givande uppgifter samt skapa otroligt givande kontakter med näringslivet. Tycker du att detta låter intressant? Då borde du söka till antingen projektledare eller vice projektledare för det största projektet på campus.

För att söka till projektledarna är det en fördel om du är medlem i någon av dess ägarföreningar:

 • HHUS, Handelshögskolan i Umeå Studentföreningen
 • NTK, Umeå naturvetar- och teknologkår
 • PLUM, Personalvetarna Umeå
 • UMSYS, Umeå systemvetarförening

Ansökan stänger 10/4 23:59, skicka din ansökan med CV och motivering till projektledare@uniaden.com

20 Jan

Uniadens temadagar 2017

Mellan 19-27 januari anordnas Uniadens temadagar. Det är en samling event, föreläsningar och workshops tillsammans med företag och organisationer som vill träffa just er studenter.

Dagarna kommer ge dig möjlighet att träffa företag (kanske en framtida arbetsgivare?), knyta kontakter, få tips på hur du som student kan öka chanserna att få drömjobbet, hur du förbereder dig inför en jobbintervju eller hur rekryteraren på andra sidan bordet tänker.

Vi hoppas att temadagarna ska ge extra motivation och inspiration för er studenter att ta kontakt med arbetslivet redan nu under studietiden. Tänk även på att företag som inte typiska för din bransch kanske även kan erbjuda något för dig!

 • 19 jan kl 07.30, Vakna med Uniaden: Upplev mer!
  • Plats: E-puben
 • 20 jan kl 18.00, Releasekväll
  • Plats: Scandic Plaza
 • 23 jan kl 12.00, Lunchföreläsning med Axfood
  • Plats: Hörsal C
 • 24 jan kl 12.00, Lunchföreläsning med Sveriges Ingenjörer
  • Plats: Hörsal C
 • 25 jan kl 07.30, Frukostföreläsning med Atea
  • Plats: Hörsal C
 • 26 jan kl 15.45, Innovationsworkshop med Umeå Energi
  • Plats: Vardagsrummet HUM-huset
 • 27 jan kl 12.00, Lunchföreläsning med Christina Rickardsson
  • Plats: Hörsal D
 • 27 jan kl 15.00, EPP
  • Plats: Origo

20 Jan

Kontaktsamtal 2017 (förlängd anmälan)

Nu har du möjlighet att söka kontaktsamtal och komma närmare de företag som kommer till mässan. Kontaktsamtal innebär att du tillsammans med företaget sitter i ett samtalsrum och pratar om vad du kan erbjuda dem samt vad de kan erbjuda dig i form av exempelvis praktik, sommarjobb och examensarbete. Kontaktsamtalen varar i ungefär 20 minuter och ger dig en inblick i vad företaget gör och du har chansen att visa upp ditt CV.

De företag som erbjuder kontaktsamtal hittas här, tillsammans med vad de söker för talanger. Ansökan till kontaktsamtal stänger den 23 januari 2017.

Ansökan är stängd.