30 JANUARI 2018

09:00 - 15:00

Nyheter

26 Jan

Nour El Refai gästar Uniaden!

Ta chansen att bli inspirerad och motiverad av årets välkända gästföreläsare som inte är mindre än Nour El Refai.  Gästföreläsningen börjar kl. 12.00 i Aula Nordica och kräver ingen föranmälan och är gratis. Insläppet börjar kl. 11.30 så kom i tid! De 100 första till gästföreläsningen får en välfylld gratis goodiebag!

 

I TV har vi kunnat se Nour i bland annat; Söder om Folkungagatan, Cirkus Möller samt som gästreporter i Nyhetsmorgon i TV4. Som skådespelerska har Nour även engagerats för flera filmsuccéer som Beck och Wallander. I Umeå kommer Nour att berätta om hennes tankar kring vad som är modigt och inte samt hur hon har tagit sig dit hon är idag!

10 Jan

Inspirationsdagar med Uniaden

Mellan 23 och 26 januari anordnar Uniaden inspirationsdagar innehållande olika event tillsammans med företag. Delta och bli inspirerad, förbered dig för mässan och din karriär. Mer information om samtliga event och anmälan:
uniaden.com/event/

12 Dec

Sök kontaktsamtal

Nu har du chansen att på tu man hand få träffa ditt drömföretag!

Ett kontaktsamtal är en chans för dig att i en intervjuliknande situation prata med en representant på företaget för att knyta nya kontakter. Här har du bland annat möjlighet att skapa dig en djupare förståelse om hur det är att jobba på ett visst företag. Framförallt är detta en otroligt bra chans för dig att ställa frågor om företaget.

Ansökan samt mer information om vilka företag du kan söka till och vad dem erbjuder hittar du via länken nedan. Ansökan ska vara inskickad senast söndag den 14 januari: http://www.uniaden.com/sok-kontaktsamtal/

22 Nov

Vakna med Uniaden – Laura Vidje

Välkommen till terminens tredje Vakna med Uniaden, i samarbete med Umeå Näringslivsservice.

Som hållbarhetskonsult på Esam AB – konsulter för hållbar utveckling, har Laura Vidje visat prov på sin förmåga att motivera och driva på organisationer och individer som vill verka för en hållbar utveckling. För detta engagemang har hon utnämnts som Årets Cleantechprofil 2017 i Norra Sverige. Via Esam arbetar hon professionellt med att sprida kunskap om cirkulär ekonomi, hälsosamt byggande och hållbara innovationer. Laura engagerar sig även ideellt kring cirkulär ekonomi genom att driva Cradlenet Norr. Tidigare har Laura jobbat kommunalt med Cradle to Cradle i Blekinge, och bl.a. projektet Hållbart Resande i Umeå. Tillsammans med sin man, Erik Vidje, bygger hon ett bostadshus med fokus på hälsosamma material och självförsörjning.
Kom och starta dagen på bästa sätt, bli inspirerad och få en fantastiskt god frukost. Vi bjuder!

Anmäl dig nedan senast 3 december. Anmälan gör du HÄR

20 Nov

Hej alla teknologstudenter!

UNIADEN erbjuder dig ett studiebesök på GE Healthcare!

TORSDAG DEN 7 DECEMBER KL  13.00 – 15.00
På GE Healthcare här i Umeå arbetar cirka 400 anställda med att tillverka högteknologiska laboratorieinstrument som används vid forskning, utveckling och framställning av bland annat läkemedel. Med andra ord är detta studiebesök perfekt för dig som vill komma i kontakt med arbetslivet och se hur din framtida arbetsplats kan se ut. Självklart bjuds det på fika. Kul!

Det finns 30 platser, först till kvarn gäller, sista anmälningsdag är senast söndag den 3 december, anmälan sker HÄR.

6 Nov

Nu har värdansökan stängt för i år!

Tack till er som sökte till någon av värdposterna. Till dig som ännu inte har sökt men som fortfarande vill engagera dig. Än finns chansen, vi behöver nämligen fortfarande företagsvärdar. Kontakta rekryteringsansvarig Ylva på: rekrytering@uniaden.com för att få mer information.

20 Okt

Passa på att söka till värd!

Vi tror på att det du gör under din studietid kommer du få med dig ut i arbetslivet. Nu får du möjligheten att utveckla dig själv under din studietid utan att dina studier kommer att påverkas.
Att vara engagerad som värd innebär att du får göra det du brinner för, hitta möjligheterna till att kliva ut från din comfort-zone och testa på något nytt. Du kommer även komma i kontakt med intressanta företag som vill komma i kontakt med dig. Vi tror på dig och att du kan! Ta vara på denna möjlighet och engagera dig i Uniaden 2018.

Dina uppgifter som värd kommer att till största del genomföras under några få dagar i slutet av januari 2018.

13 Sep

Uniaden söker koordinatorer!

Vi tror på att det du gör under din studietid kommer du få med dig ut i arbetslivet. Nu får du möjligheten att utveckla dig själv under din studietid utan att dina studier kommer att påverkas. Att vara engagerad som koordinator innebär att du får göra det du brinner för, hitta möjligheterna till att kliva ut från din comfort-zone och testa på något nytt. Du kommer även komma i kontakt med intressanta företag som vill komma i kontakt med dig. Vi tror på dig och att du kan!
Ta vara på denna möjlighet och engagera dig i Uniaden 2018.

Läs mer om de olika posterna nedan.

Har ni frågor om vad de olika posterna och uppgifterna innebär, hur lång tid ett engagemang tar, eller några andra funderingar, kontakta då vår rektyteringsansvarig Ylva på rekrytering@uniaden.com.

Sista ansökningsdag är 1 oktober.

Ansök genom att klicka HÄR.

NYHET!

 – Miljöansvarig

Denna post är ny för i år! Är du en noggrann, driven och initiativrik person? Som miljöansvarig är det du som kommer att se till så att Uniaden 2018 följer de kriterier och riktlinjer som Håll Sverige Rent har för att Uniaden 2018 ska bli miljöcertifierad. Som miljöansvarig kommer du att granska projektets alla olika delar för att försöka hitta förbättringsåtgärder för att göra mässan mer miljövänlig. Posten innebär ett stort ansvarstagande men även en möjlighet till att påverka projektets olika delar. Är du intresserad av att värna om miljön? Då tycker vi på Uniaden att du passar utmärkt för denna post som miljöansvarig!

Logistikkoordinator

Är du en strukturerad och samarbetsvillig person som tycker om att planera och organisera ditt arbete? Logistikansvarig söker nu både gods- och transportkoordinatorer till sitt logistikteam!

Godskoordinator

Som godskoordinator så kommer du att ansvara för godshanteringen innan, under och efter mässan. Dina arbetsuppgifter kommer också bestå av att organisera Uniadens godsutrymme för att logistiken ska fungera när mässan väl ska byggas upp samt rivas ner. Är du personen som kan se till att allting hamnar på rätt plats vid rätt tidpunkt? Då är detta posten för dig!

Transportkoordinator

Dina främsta uppgifter som transportkoordinator är att planera och organisera persontransporten för våra företagsrepresentanter dagen innan, under samt dagen efter mässan. Posten som transportkoordinator innebär att du bör vara strukturerad och noggrann i ditt arbete. Posten innebär även en del kontakt med företag.

Marknadsföringskoordinator

Inom Uniaden tror vi på att bra kommunikation är A och O för att kunna utvecklas. Vi vill nu bli ännu bättre på att just kommunicera och vi tror att du har det som krävs för att anta rollen som marknadsföringskoordinator. Vi vill ha dina perspektiv, idéer och erfarenheter. Tillsammans kan vi skapa kommunikation av högsta kvalitet.

Vi kommer jobba i ett marknadsföringsteam där du får leva ut din kreativitet, uppmuntras att testa nya idéer och samarbeta på alla plan. Du får här möjligheten att utveckla dig själv, kliva ur din comfort zone och samtidigt göra det du brinner för. Rollen som marknadsföringskoordinator är en blandning av praktiskt och strategiskt arbete samtidigt som du är med vid vissa event och marknadsför Uniaden på plats.

Tycker du om att skriva, fota, redigera bilder, skapa korta filmklipp, eller bara har ett stort intresse för marknadsföring? Då tycker vi att du ska söka till marknadsföringskoordinator idag!

Har du inga förkunskaper eller utrustning, var lugn det är inget krav. Om du har egen utrustning och förkunskaper så är det ett stort plus i kanten.
Vad vi söker:

Visual Social Media koordinator

Du har ansvaret över all bildkommunikation på Uniadens olika kommunikationskanaler. Dina uppgifter består av att fota, redigera och granska bilder som sedan ska publiceras. Du kommer vara ansvarig över ett av våra Instagramkonton och utifrån givna ramar ge din egen touch på det. Uppgifterna gäller såväl innan, under och efter vår mässa i januari.

Video Creator koordinator

Ni har ansvaret över all film/videokommunikation på Uniadens olika kommunikationskanaler. Era uppgifter består av att planera, genomföra och redigera kortare filmklipp av olika slag som sedan ska publiceras där fokus ligger på det visuella.

Copywriter

Du har ansvaret över all kommunikation i textformat på Uniadens olika kommunikationskanaler. Dina uppgifter består av att skriva, granska och redigera text som sedan ska publiceras. Detta gäller allt från granska bildtexter, skriva infotext till Facebookinlägg och hjälpa till med text till filmskapandet.

Mässkoordinator

Skulle du vilja vara en del av ett utvecklande projekt? Är du ansvarsfull, initiativtagande, tycker om att arbeta i team och är strukturerad i ditt arbete? Om du känner att denna beskrivning passar dig, tycker vi på Uniaden att du ska söka till posten som mässkoordinator! Som mässkoordinator kommer du att vara delaktig i planeringen och arbetet inför mässan samt ha en påverkan på dess utformning. Under mässdagen kommer du även att ansvara för ett antal företag i din zon. Innan mässan kommer du som mässkoordinator att ha ett ansvar för vissa arbetsuppgifter samt att en mindre grupp av företagsvärdar får den informationen de behöver för att kunna ge ut rätt information till det företag som de ansvarar för. Känner du att du vill ha en utvecklande hösttermin? Ansök till mässkoordinator och få möjlighet att vara med i ett roligt och lärorikt projekt där du kommer att knyta kontakter med såväl andra studenter som företag som aldrig förr!

Rekryteringskoordinator

Är du social, strukturerad, driven och tycker om att arbeta med människor? Då är posten som rekryteringskoordinator rätt för dig! Som rekryteringskoordinator kommer dina främsta uppgifter bestå i att planera arbetet med att rekrytera engagerade studenter till Uniaden 2018. Dina uppgifter kommer även att bestå av att hålla intervjuer under rekryteringsprocessen. Uppgifterna kommer du att utföra tillsammans med rekryteringsansvarig samt ett mindre rekryteringsteam. Vill du få chansen att utvecklas och lära dig hur en rekryteringsprocess går till? Som rekryteringskoordinator kommer du få en utbildning tillsammans med Clockwork där utbildningens fokus kommer att vara intervjuteknik. Låter detta intressant? Då ska du söka till posten som rekryteringskoordinator!

Eventkoordinator

Är du en glad och kreativ person som har god samarbetsförmåga, är nyfiken och vill utvecklas? Då är positionen som eventkoordinator rätt för dig! Som eventkoordinator kommer du, tillsammans med eventansvarig, arbeta fram, planera och genomföra de olika event som Uniaden anordnar löpande under hösten, så som EPP:er och event som riktar sig till våra studenter. Som eventkoordinator får du möjlighet att utvecklas genom att ta eget ansvar samt genom kreativt tänkande genomföra de planer och visioner som ni har! Vill du ha en rolig och utmanande koordinatorpost? Sök då till eventkoordinator.

IT-koordinator

Är du intresserad av att kanske arbeta med webb- och applikationsutveckling i framtiden? Ta chansen att utveckla din portfolio! IT-ansvarig söker nu ett IT-team som ska vara med vid utveckling och förbättring av Uniadens befintliga IT-system. Denna post är för dig som tycker om att hålla på med webb- och applikationsutveckling, programmering och/eller design. Kunskapsnivå spelar mindre roll!

Företagseventkoordinator

Är du social, kreativ, har ett intresse för att planera event och tycker om kontakten med företag? Då är positionen som företagseventkoordinator rätt för dig! Som företagseventkoordinator kommer du att tillsammans med andra företagseventkoordinatorer, planera och genomföra de företagsevent som Uniaden arrangerar under året. Företagsevent som du kommer att få hjälpa till med i denna så som frukost- och lunchföreläsningar, case-kvällar, mingelkvällar och liknande event tillsammans med företag. Posten kräver att du är strukturerad och driven, då du kommer att sköta en stor del av företagskontakten. Vill du ha en rolig och utmanande koordinatorpost men samtidigt knyta kontakter med intressanta företag? Sök då till företagseventkoordinator!

Sponsorkoordinator

Är du en person som gillar utmaningar och är intresserad av att knyta kontakter med företag? Då är rollen som sponsorkoordinator något för dig! Rollen innebär att tillsammans med den sponsoransvarige ta kontakt med företag för att utforska de möjligheter som finns till att få sponsring i samband med de event som Uniaden anordnar under året. Dina uppgifter kommer också innebära att hjälpa till att utforma företagsloungen samt studentloungen som kommer att finnas på plats på mässområdet. Vill du ha en roll där företagsrelationer är ett av nyckelorden? Då tycker vi på Uniaden att du ska söka till posten som sponsorkoordinator!

Bankettkoordinator

Är du en kreativ som trivs med att ha många bollar i luften samtidigt som du tycker om att planera och organisera festligheter? Som bankettkoordinator kommer du i huvudsak att arbeta med att planera och genomföra Uniadens festliga bankett tillsammans med bankettansvarige. Dina främsta uppgifter kommer att vara att planera för dukning, dekorering samt planering för den underhållning som ska vara på banketten. Vill du sätta din prägel på banketten? Sök då till bankettkoordinator!

11 Sep

Varmt välkomna till Uniaden 2018!

Vi vill informera om att den inledande anmälan till den 23:e upplagan av arbetsmarknadsdagen, Uniaden nu öppnat. Årets upplaga av Uniaden äger rum den 30 januari 2018 vid Umeå universitet. Det är med stor glädje vi nu blickar framåt mot ännu en arbetsmarknadsdag där studenter vid Umeå universitet får möjlighet att bredda sitt kontaktnät inför det framtida arbetslivet. Vi på Uniaden ser fram emot att få träffa både er som under tidigare år har ställt ut samt er som kanske ställer ut på Uniaden för första gången.

Vi på Uniaden slår i år ett extra slag för miljön och väljer därför att arbeta efter de kriterier som Håll Sverige Rent har för att bli miljöcertifierade. Ett utökat arbete för att bli miljöcertifierade samt ett utökat mässområde är bara några av de nyheter som vi redan nu kan presentera inför Uniaden 2018.

Är din verksamhet aktiv inom teknologi, naturvetenskap, ekonomi, IT, media, design, HR eller systemvetenskap, då är Uniaden ett perfekt tillfälle för er att träffa studenter som studerar inom något av dessa ämnesområden.

Intresserade av att ställa ut? Inledande anmälan gör du här.