FÖR DIG SOM STUDENT

Uniaden är den bredaste arbetsmarknadsdagen i Sverige sett till antalet utbildningar vi riktar oss till. Vi riktar oss främst till teknologer, ekonomer, systemvetare, HR, IT, media och design studenter. I år går Uniaden av stapeln den 30 januari 2018 mellan 09:00-15:00. Uniadens syfte är att fungera som en plattform där studenter och näringsliv kan mötas för att underlätta övergången från studier till arbetsliv. Utöver själva arbetsmarknadsdagen anordnar Uniaden ett flertal event, föreläsningar, workshops, hackathon etc. under höstterminen i syfte att öka kontakten mellan studenter och företag. Uniaden riktar sig inte enbart mot dig som studerar sista året utan vi riktar oss även mot er studenter som precis börjat studera vid universitetet. Oavsett om du studerar 1:a eller 5:e året vid Umeå universitet så tycker vi du ska ta tillfället i akt och mingla runt med företag under mässdagen för att ställa eventuella frågor som du kanske har eller varför inte mingla runt i syfte att få det där första sommarjobbet du alltid drömt om, exjobbet eller traineeplatsen.

På mässdagen kommer företag och organisationer på besök för att träffa just dig och dina klasskompisar. Vår förhoppning och ambition är att mässdagen ska leda till att ni studenter ska kunna knyta långsiktiga och personliga kontakter under dagen samt få ett utökat kontaktnät inför framtiden. Mässdagen är självklart också ett utmärkt tillfälle för er som studenter att undersöka möjligheten till att få ett sommarjobb, traineeplats, examensarbete, eller ställa frågor till de utställande företagen.

massan
engangera

ENGAGERA DIG I UNIADEN

Uniaden finns där för dig som student och det är tack vare er studenter som Uniaden årligen kan arrangera Sveriges bredaste arbetsmarknadsdag. I projektet Uniaden engagerar sig varje år cirka 200 studenter från ett flertal olika program. Projektet är det största årligt återkommande näringslivsprojektet vid Umeå universitet. Att vara engagerad i Uniaden innebär att du får otroliga erfarenheter av att arbeta i projektform, men också ett brett kontaktnät inför din övergång till arbetslivet. Du får även en fin merit på ditt CV och får möjligheten att träffa företagsrepresentanter. Men framförallt kommer du att ha kul under tiden du är engagerad! Vi söker engagerade studenter kontinuerligt under projektets gång. Du kan själv välja i vilken utsträckning du vill vara engagerad i Uniaden. De poster som du kan söka till i år är följande:

PROJEKTGRUPPEN

KOORDINATOR

FÖRETAGSVÄRD

ÖVRIGT

Utan alla engagerade studenter är det omöjligt att genomföra Uniaden år efter år – så vi behöver dig! Har du några frågor om de olika posterna, ansökningsdatum eller något annat så hör av dig till projektledare@uniaden.com. Håll också ögonen öppna på vår Facebooksida där vi kontinuerligt lägger ut information om projektet och när vi rekryterar.

VÄRDANSÖKAN

Ansökan till att bli värd är nu stängd. Tack till er som sökte till någon av värdposterna. Till dig som ännu inte har sökt men som fortfarande vill engagera dig. Än finns chansen, kontakta rekryteringsansvarig Ylva på: rekrytering@uniaden.com för att få mer information om hur du kan engagera dig i Uniaden 2018.

Har ni frågor om vad de olika posterna och uppgifterna innebär, hur lång tid ett engagemang tar, eller några andra funderingar, kontakta då vår rekryteringsansvarig Ylva på: rekrytering@uniaden.com.

Företagsvärd

Som företagsvärd kommer du att fungera som en kontaktperson för ett av de utställande företagen, både innan och under mässdagen. I din roll som företagsvärd kommer du att hjälpa till att delge företaget med viktig information. Du kommer även få hjälpa till med praktiska sysslor såsom att hjälpa till med monteringen av företagets mässmonter samt att stå tillsammans med företagsrepresentanterna vid deras monter under mässdagen. Ta chansen att knyta en närmare kontakt med ditt drömföretag!

Loungevärd

Vi söker dig som är serviceinriktad och har nära till ett leende. Du kommer nämligen att vara Uniadens ansikte utåt. Som loungevärd kommer Du tillsammans med andra loungevärdar ansvara för två lounger – företagsloungen och studentloungen.I företagsloungen kommer du se till att företagsrepresentanterna erbjuds en plats med avkopplande atmosfär och energipåfyllning i form av frukost och fika under mässdagen. Dina arbetsuppgifter blir därför att underhålla loungen och se till att representanternas behov blir tillgodosedda. Du har även möjligheten att mingla närmare med företagen under deras pauser. I studentloungen blir dina främsta uppgifter att dela ut sponsrade produkter till besökarna samt se till att dem erbjuds en plats för avkoppling och energipåfyllning. Även här har du chans att mingla runt bland studenter och utöka ditt nätverk bland framtidens stjärnor!

Chaufför

Vill du vara den som välkomnar företagsrepresentanterna till Umeå? Vi söker dig som är serviceinriktad och är en säker bilförare till att bli chaufför dagen innan och under mässdagen den 30 januari 2018. Att du hittar i Umeå är givetvis meriterande. Att du har körkort är såklart ett krav.

Bankettvärd

Är du en serviceinriktad teamplayer som arbetar bra under högt tempo? Då är posten som bankettvärd för dig! Som bankettvärd kommer du bland annat att få hjälpa till med utsmyckning av lokaler till bankett och eftersläpp, dekorering av bord samt ha nära kontakt med underhållare och konferencier under kvällen. Posten är dessutom ett perfekt tillfälle att få utlopp för din kreativitet och tillämpa din samarbetsförmåga!

Entrévärd

Tycker du att ett bra första intryck är otroligt viktigt men att samtidigt kunna se den specifika individen? vill du då vara med och skapa det första som besökarna till Uniaden-mässan upplever? Arbetsuppgifterna som Entrévärd går ut på att först utforma entreerna dagen innan mässan och därefter välkomna samt informera mässans besökare om hur man hittar på mässområdet under själva mässdagen samt dela ut nyckelband i samband med detta.

Fotovärd

Din uppgift kommer vara att föreviga upplevelsen studenter och företag upplever på mässområdet samt på banketten. Vi söker därför efter dig som har ett intresse för fotografering och som vill vara där allt händer. Om detta låter som något för dig, tveka inte till att söka till fotovärd!

Servicevärd

Är du en social person som tycker om att ta kontakt med nya människor? Då kommer posten som servicevärd vara något för dig! Denna post är ny för i år och ämnar att skapa mervärde för de utställande företagen och besökarna. Servicevärdarnas uppgift är bland annat att inhämta utvärderingar från utställande företag och besökare, men även besvara eventuella frågor från både besökare och företag under mässdagen.

Garderobsvärd

Är du en social person som tycker om att träffa nya människor och är serviceinriktad? Då tror vi att posten som garderobsvärd kommer att vara något för dig! Din huvudsakliga uppgift kommer bestå av att stå i Aula Nordicas garderob under mässdagen och se till så att allt flyter på bra för de som vill lämna av sig sina ytterkläder. Denna post innebär bland annat att du skapar mervärde för de utställande företagsrepresentanterna samt besökarna under mässdagen. Med andra ord, det är en dagsuppgift som inte kräver alltför mycket tid och i gengäld får du gå på den åtråvärda banketten!

EVENT

Innan mässan faktiskt drar igång så vill Uniaden sätta guldkant på er vardag men också se till så att ni vet vad ni kan få ut av mässan. Därför kommer vi att ha kontinuerliga event i form av EPP:er, gästföreläsningar, kontaktsamtal och andra inspirerande möten för att ni som studenter ska känna er välförberedda och peppade på vad vad som komma skall. Håll koll på hemsidan eller gilla vår sida på Facebook för att få uppdaterad information om aktuella händelser.

epp

Vakna med Uniaden - Hanna Kangassalo

Välkommen till terminens andra Vakna med Uniaden, i samarbete med Umeå Näringslivsservice.
Tisdag 7 november kommer Hanna Kangassalo till Epuben för att hålla en frukostföreläsning. Hanna arbetar som PR-konsult och projektledare på Punkt PR och kommer prata lite om PR i allmänhet och sina hjärteområden i synnerhet, normkritisk kommunikation och bra storys. Kom och starta dagen på bästa sätt, bli inspirerad och få en fantastiskt god frukost. Vi bjuder!

Anmäl dig HÄR senast 5 november.

nyckelband

NYCKELBAND

För att underlätta för både företag och de studenter som besöker mässan så kommer mässan att vara färgkodad. Ni som studenter kommer att få nyckelband tilldelade under mässdagen med olika färger. De färger som ni blir tilldelad beror på vilket ämnesområde ni studerar inom. Företagets monter kommer även den att vara färgkodad och kommer att vara märkt med din färg som representerar den kompetens företaget söker. Syftet med färgkodningen av mässan är främst för att underlätta för företag för att se vilka studenter som kanske är lite extra intresserade av att prata med just er som studenter. Men färgkodningen underlättar även för er då ni kan besöka de företag som är färgkodad enligt färgen på era nyckelband. Mer information om vilka ämnesområden som har de olika färgerna går att hitta här.