FÖR DIG SOM STUDENT

Uniaden är den bredaste arbetsmarknadsmässan i norra Sverige och går av stapeln den 31 januari 2017 mellan 10:00-16:00. Uniaden finns till för att fungera som en plattform där studenter och näringsliv kan mötas och på så sätt underlätta övergången från studier till arbetsliv. Förutom själva arbetsmarknadsdagen anordnar Uniaden andra event, föreläsningar, workshops, inspirationstillfällen etc. under terminerna i syfte att öka kontakten mellan studenter och företag. På mässan kommer företag och organisationer som vill träffa dig och dina klasskompisar och ta reda på vad just studenterna i Umeå har att erbjuda arbetsmarknaden i framtiden. Vår förhoppning och ambition är att mässan ska leda till att studenterna ska kunna knyta många långsiktiga och personliga kontakter under dagen och få ett ökat kontaktnät inför framtiden. Mässan är självklart också ett utmärkt tillfälle att undersöka möjligheter till traineeplatser, examensarbete, sommarjobb och varför inte ett första jobb efter examen?

massan
engangera

ENGAGERA DIG I UNIADEN

Uniaden är till för dig som student och anordnas helt och hållet av studenter. Projektet är det största årligt återkommande projektet på Umeå universitet och engagerar ca 200 studenter varje år. Att vara engagerad i Uniaden ger dig massor av erfarenheter! Du får förutom en fin merit på ditt CV till exempel träffa företagsrepresentanter och studenter från andra studieinriktningar, samt utöka ditt nätverk. Du får även testa dina ledaregenskaper och initiativförmåga, och framförallt kommer du att ha kul under tiden! Vi söker engagerade studenter kontinuerligt under projektets gång. Du kan välja i vilken utsträckning du vill vara engagerad i Uniaden. Några exempel på de poster vi söker är:

PROJEKTGRUPPEN

KOORDINATOR

FÖRETAGSVÄRD

ÖVRIGT

Utan alla engagerade studenter är det omöjligt att genomföra Uniaden år efter år – så vi behöver dig! Har du några frågor om de olika posterna, ansökningsdatum eller något annat så hör av dig till projektledare@uniaden.com. Håll också ögonen öppna på vår Facebooksida där vi kontinuerligt lägger ut information om projektet och när vi rekryterar.

EVENT

Innan mässan faktiskt drar igång så vill Uniaden sätta guldkant på er vardag men också se till så att ni vet vad ni kan få ut av mässan. Därför kommer vi att ha kontinuerliga event i form av EPP:er, gästföreläsningar, kontaktsamtal och andra inspirerande möten för att ni som studenter ska känna er välförberedda och peppade på vad vad som komma skall. Håll koll på hemsidan eller gilla vår sida på Facebook för att få uppdaterad information om aktuella händelser.

epp
nyckelband

NYCKELBAND

För att underlätta för inte minst dig som student men även för de företagen som kommer för att träffa dig så kommer vi under mässan att dela ut nyckelband med olika färger beroende på vilket program du tillhör. På samma sätt kommer det synas i varje företags monter vad det är för slags kompetens som varje företag söker. Tänk på även på att vissa företag kanske inte vet om att de behöver just dina specialkompetenser så var inte rädd för att prata med de företagen som du tycker är spännande. Mer information om vilka utbildningar som har vilka färger går att hitta här.