FÖR DIG SOM STUDENT

Uniaden är den bredaste arbetsmarknadsdagen i Sverige sett till antalet utbildningar vi riktar oss till. Vi riktar oss främst till teknologer, ekonomer, systemvetare, HR, IT, media och design studenter. I år går Uniaden av stapeln den 30 januari 2018 mellan 09:00-15:00. Uniadens syfte är att fungera som en plattform där studenter och näringsliv kan mötas för att underlätta övergången från studier till arbetsliv. Utöver själva arbetsmarknadsdagen anordnar Uniaden ett flertal event, föreläsningar, workshops, hackathon etc. under höstterminen i syfte att öka kontakten mellan studenter och företag. Uniaden riktar sig inte enbart mot dig som studerar sista året utan vi riktar oss även mot er studenter som precis börjat studera vid universitetet. Oavsett om du studerar 1:a eller 5:e året vid Umeå universitet så tycker vi du ska ta tillfället i akt och mingla runt med företag under mässdagen för att ställa eventuella frågor som du kanske har eller varför inte mingla runt i syfte att få det där första sommarjobbet du alltid drömt om, exjobbet eller traineeplatsen.

På mässdagen kommer företag och organisationer på besök för att träffa just dig och dina klasskompisar. Vår förhoppning och ambition är att mässdagen ska leda till att ni studenter ska kunna knyta långsiktiga och personliga kontakter under dagen samt få ett utökat kontaktnät inför framtiden. Mässdagen är självklart också ett utmärkt tillfälle för er som studenter att undersöka möjligheten till att få ett sommarjobb, traineeplats, examensarbete, eller ställa frågor till de utställande företagen.

massan
engangera

ENGAGERA DIG I UNIADEN

Uniaden finns där för dig som student och det är tack vare er studenter som Uniaden årligen kan arrangera Sveriges bredaste arbetsmarknadsdag. I projektet Uniaden engagerar sig varje år cirka 200 studenter från ett flertal olika program. Projektet är det största årligt återkommande näringslivsprojektet vid Umeå universitet. Att vara engagerad i Uniaden innebär att du får otroliga erfarenheter av att arbeta i projektform, men också ett brett kontaktnät inför din övergång till arbetslivet. Du får även en fin merit på ditt CV och får möjligheten att träffa företagsrepresentanter. Men framförallt kommer du att ha kul under tiden du är engagerad! Vi söker engagerade studenter kontinuerligt under projektets gång. Du kan själv välja i vilken utsträckning du vill vara engagerad i Uniaden. De poster som du kan söka till i år är följande:

PROJEKTGRUPPEN

KOORDINATOR

FÖRETAGSVÄRD

ÖVRIGT

Utan alla engagerade studenter är det omöjligt att genomföra Uniaden år efter år – så vi behöver dig! Har du några frågor om de olika posterna, ansökningsdatum eller något annat så hör av dig till projektledare@uniaden.com. Håll också ögonen öppna på vår Facebooksida där vi kontinuerligt lägger ut information om projektet och när vi rekryterar.

UNIADEN SÖKER KOORDINATORER

Vad kul att du är intresserad av att engagera dig i Uniaden! Iallafall så hoppas vi att det är därför du besöker just denna sida!

Att engagera sig i uniaden är givande på flera sätt: förutom att du under resans gång kommer lära dig otroligt mycket samt utvecklas något enormt som person så kommer du efter ditt engagemang både sitta på ett bredare kontaktnät och ha en nyttig erfarenhet att sätta på ditt cv - vilket kommer göra att du kommer sticka ut i mängden inför framtida jobbsökande!

Under projektets gång kommer vi söka engagerade studenter kontinuerligt där du själv kan välja i vilken utsträckning du vill hjälpa till!

JUST NU SÖKER VI:

EVENTKOORDINATORER
FÖRETAGSKOORDINATORER
FÖRETAGSEVENTKOORDINATORER
SPONSORKOORDINATORER
MÄSSKOORDINATORER
LOGISTIKKOORDINATORER
BANKETTKOORDINATORER
ITKOORDINATORER
MILJÖANSVARIG

För att läsa mer om koordinatorposterna klickar du här! Känner du dig redo att ansöka så klickar du på länken nedan!

EVENT

Ni hittar våra kommande event här: www.uniaden.com/event.


epp
nyckelband

NYCKELBAND

För att underlätta för både företag och de studenter som besöker mässan så kommer mässan att vara färgkodad. Ni som studenter kommer att få nyckelband tilldelade under mässdagen med olika färger. De färger som ni blir tilldelad beror på vilket ämnesområde ni studerar inom. Företagets monter kommer även den att vara färgkodad och kommer att vara märkt med din färg som representerar den kompetens företaget söker. Syftet med färgkodningen av mässan är främst för att underlätta för företag för att se vilka studenter som kanske är lite extra intresserade av att prata med just er som studenter. Men färgkodningen underlättar även för er då ni kan besöka de företag som är färgkodad enligt färgen på era nyckelband. Mer information om vilka ämnesområden som har de olika färgerna går att hitta här.