FÖR DIG SOM STUDENT

Uniaden är den bredaste arbetsmarknadsdagen i Sverige sett till antalet utbildningar vi riktar oss till. Vi riktar oss främst till teknologer, ekonomer, systemvetare, HR, IT, media och design studenter. I år går Uniaden av stapeln den 30 januari 2018 mellan 09:00-15:00. Uniadens syfte är att fungera som en plattform där studenter och näringsliv kan mötas för att underlätta övergången från studier till arbetsliv. Utöver själva arbetsmarknadsdagen anordnar Uniaden ett flertal event, föreläsningar, workshops, hackathon etc. under höstterminen i syfte att öka kontakten mellan studenter och företag. Uniaden riktar sig inte enbart mot dig som studerar sista året utan vi riktar oss även mot er studenter som precis börjat studera vid universitetet. Oavsett om du studerar 1:a eller 5:e året vid Umeå universitet så tycker vi du ska ta tillfället i akt och mingla runt med företag under mässdagen för att ställa eventuella frågor som du kanske har eller varför inte mingla runt i syfte att få det där första sommarjobbet du alltid drömt om, exjobbet eller traineeplatsen.

På mässdagen kommer företag och organisationer på besök för att träffa just dig och dina klasskompisar. Vår förhoppning och ambition är att mässdagen ska leda till att ni studenter ska kunna knyta långsiktiga och personliga kontakter under dagen samt få ett utökat kontaktnät inför framtiden. Mässdagen är självklart också ett utmärkt tillfälle för er som studenter att undersöka möjligheten till att få ett sommarjobb, traineeplats, examensarbete, eller ställa frågor till de utställande företagen.

massan
engangera

ENGAGERA DIG I UNIADEN

Uniaden finns där för dig som student och det är tack vare er studenter som Uniaden årligen kan arrangera Sveriges bredaste arbetsmarknadsdag. I projektet Uniaden engagerar sig varje år cirka 200 studenter från ett flertal olika program. Projektet är det största årligt återkommande näringslivsprojektet vid Umeå universitet. Att vara engagerad i Uniaden innebär att du får otroliga erfarenheter av att arbeta i projektform, men också ett brett kontaktnät inför din övergång till arbetslivet. Du får även en fin merit på ditt CV och får möjligheten att träffa företagsrepresentanter. Men framförallt kommer du att ha kul under tiden du är engagerad! Vi söker engagerade studenter kontinuerligt under projektets gång. Du kan själv välja i vilken utsträckning du vill vara engagerad i Uniaden. De poster som du kan söka till i år är följande:

PROJEKTGRUPPEN

KOORDINATOR

FÖRETAGSVÄRD

ÖVRIGT

Utan alla engagerade studenter är det omöjligt att genomföra Uniaden år efter år – så vi behöver dig! Har du några frågor om de olika posterna, ansökningsdatum eller något annat så hör av dig till projektledare@uniaden.com. Håll också ögonen öppna på vår Facebooksida där vi kontinuerligt lägger ut information om projektet och när vi rekryterar.

Poster att söka till Uniadens projektgrupp 18/19

Ansökan till att sitta i projektgruppen inför Uniaden 2018/2019 är nu öppen! Vill du sitta med i Uniadens projektgrupp 2019? Ansökningsformuläret hittar du här: https://goo.gl/forms/lq3hObwHfJkg4sE93

Du hittar mer information kring vilka poster vi söker nedan.

Har du någon fråga om vad de olika posterna samt dess tillhörande uppgifter innebär, hur lång tid ett engagemang tar, eller några andra funderingar, kontakta då Uniadens projektledare Philip på projektledare@uniaden.com. Observera att ansökan stänger söndag den 8 april kl. 23.59!

Art Director

Gillar du att skapa grafiskt material, både i stilla och rörligt format samt vill utöka din portfolio? Då tycker vi att du ska söka till posten som Art Director! Som Art Director är du ansvarig för all grafisk design samt tryck av Uniadens material. Till dina uppgifter hör bland annat att ta fram grafiskt material såsom posters, flyers och inbjudningar etc. Du ansvarar även för att allt grafiskt material följer Uniadens grafiska profil. I posten som Art Director arbetar du även nära de andra i projektgruppen för att ta fram grafiskt material som dem behöver. I posten som Art Director är det en fördel om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med Adobes program (InDesign, Illustrator och/ eller Photoshop) eller motsvarande.

Bankettansvarig

Är du en kreativ person som trivs med att planera och organisera festligheter? Vill du sätta din prägel på Uniadens bankett? Då passar denna post för dig! Som bankettansvarig är det du som har ansvaret för Uniadens festliga bankett. Detta innebär ett festligt avslut på mässdagen med mat, dryck och underhållning av hög klass. Som bankettansvarig är det du som ansvarar för val av meny och planering av underhållningen under kvällen och mycket mer!

Eventansvarig

Är du en kreativ person som tycker om att ordna studentevenemang? Eller vill du vara den som är ansvarig för att boka gästföreläsare till Uniadens mässdag? Då passar denna post som handen i handsken för dig! Som eventansvarig är du huvudansvarig för Uniadens event som riktar sig till våra studenter. Denna post innebär att du tillsammans med några andra engagerade studenter är den som ansvarar för att planera och genomföra event så som EPP:er och kick-off för de engagerade i Uniaden. Du har på denna post möjlighet att anordna andra studentrelaterade event som du tror kommer att vara attraktivt för studenter att delta på. Som eventansvarig har du stor frihet att utforma de event som du vill inom ramen för Uniadens målgrupp. Som eventansvarig är du också den som planerar och genomför välkomstmiddagen för företagsrepresentanter kvällen innan mässdagen.

Företagsansvarig

Gillar du att ha företagskontakt och att öppna dörrar för din fortsatta karriär? Sök då till posten som företagsansvarig. Som företagsansvarig har du ansvaret för att kontakta intressanta företag som kan vara potentiella utställare på Uniadens mässdag. Posten som företagsansvarig innebär även att hålla utställande företag underrättade om vad som gäller inför och under Uniadens mässdag. I posten som företagsansvarig så ser vi gärna att du som person är bekväm med att ringa företag och att ta kontakt med nya människor.

Företagseventansvarig

Har du ett intresse för att planera event och tycker om kontakten med företag? Då är positionen som företagseventansvarig något för dig! Som företagseventansvarig kommer du att ansvara för att planera och genomföra de företagsevent som Uniaden arrangerar under året. Företagsevent så som frukost- och lunchföreläsningar, case-kvällar, mingelkvällar och liknande event. Som företagseventansvarig är det ditt ansvar att planera och organisera företagsaktiviteter som ska föra studenter och näringslivet närmare varandra. Posten innebär att du bokar lokaler, beställer mat samt håller en löpande kontakt med företag som är intresserade av att anordna ett event tillsammans med Uniaden.

IT-ansvarig

Är du intresserad av att kanske arbeta med webb- och applikationsutveckling i framtiden? Ta chansen att utveckla din portfolio! Som IT-ansvarig har du huvudansvaret för Uniadens IT-system, vilket innebär ett ansvar för Uniadens hemsida, anmälningssystem, mail samt Uniadens mobila applikationer. Som IT-ansvarig har du stor frihet att utveckla och forma Uniadens mobila applikation efter dina egna önskemål. I posten som IT-ansvarig ser vi gärna att du har datorvana.

Logistikansvarig

Som logistikansvarig har du huvudansvaret för all logistik i samband Uniadens mässdag. Dina huvuduppgifter är att organisera och planera transport av företagens montrar till och från mässan, planera och organisera persontransporter av företagsrepresentanter samt avtala med lokala hotell till fördel för de tillresande företagen.

Marknadsföringsansvarig

Är du en kreativ person som gillar att producera material för marknadsföring? Då tycker vi att du ska söka till posten som marknadsföringsansvarig. Som marknadsföringsansvarig har du huvudansvar för Uniadens marknadsföring som riktar sig både till studenter och företag. Till dina uppgifter hör bland annat att stärka varumärket Uniaden samt att sprida information om event och liknande till universitetets studenter. Som marknadsföringsansvarig kommer du ha möjlighet att anordna och driva igenom marknadsföringsevent på campus samt att få ansvara för Uniadens sociala medier. Inte nog med det, du kommer även vara den som får ansvara för utsmyckningen av mässområdet.

Mässansvarig (2 stycken mässansvariga sökes)

Som mässansvarig har du huvudansvaret för att planera, bygga och driva igenom mässdagen. Du kommer att leda en grupp av mässkoordinatorer där ni tillsammans ser till så att mässan blir den bästa möjliga! I posten som mässansvarig kommer du bland annat att ha ett ansvar för byggnationen av mässområdet samt att bestämma var på mässområdet företagen ska stå placerade. I posten som mässansvarig ser vi gärna att du trivs i en ledarroll och kan hålla många bollar i luften samtidigt.

Miljöansvarig

Är du en noggrann, driven och initiativrik person? Som miljöansvarig är det du som kommer att se till så att Uniaden 2019 följer de kriterier och riktlinjer som Håll Sverige Rent har för att Uniaden 2019 ska bli miljöcertifierad. Som miljöansvarig kommer du att granska projektets alla olika delar, som exempelvis logistikdelen för att försöka hitta förbättringsåtgärder för att göra mässan mer miljövänlig. Posten innebär ett stort ansvarstagande men även en möjlighet till att påverka projektets olika delar. Är du intresserad av att värna om miljön? Då tycker vi på Uniaden att du passar utmärkt för denna post som miljöansvarig!

Rekryteringsansvarig

Som rekryteringsansvarig har du huvudansvaret för rekryteringen av alla engagerade i Uniaden tillsammans med en mindre rekryteringsgrupp som du är ansvarig över. Som rekryteringsansvarig kommer dina främsta uppgifter bestå i att planera arbetet med att rekrytera engagerade studenter till Uniaden 2018. Dina uppgifter kommer även att bestå av att hålla intervjuer under rekryteringsprocessen. Under hösten får du även en möjlighet att tillsammans med din rekryteringsgrupp delta på en kortare rekryteringsutbildning. Som rekryteringsansvarig ansvarar du också för planeringen av Uniadens kontaktsamtal samt sköter den löpande kontakten med företagen inför kontaktsamtalen.

Sponsoransvarig

Är du en person som gillar utmaningar och är intresserad av att knyta kontakter med företag? Då är rollen som sponsoransvarig något för dig! Som sponsoransvarig ansvarar du för att utforska möjligheter till sponsring under året. Behovet av sponsring identifieras i samråd med övriga i projektgruppen. I samband med mässdagen är ditt stora ansvarsområde även att utforma företagsloungen samt en mindre studentlounge. Som sponsoransvarig är det även du som ansvarar för profilkläder och give-aways. Sponsringen som du ordnar under året kan exempelvis komma att användas till event, tävlingar samt övrigt material som kan tänkas behövas inför Uniadens mässdag.

EVENT

Ni hittar våra kommande event här: www.uniaden.com/event.


epp


   
nyckelband

NYCKELBAND

För att underlätta för både företag och de studenter som besöker mässan så kommer mässan att vara färgkodad. Ni som studenter kommer att få nyckelband tilldelade under mässdagen med olika färger. De färger som ni blir tilldelad beror på vilket ämnesområde ni studerar inom. Företagets monter kommer även den att vara färgkodad och kommer att vara märkt med din färg som representerar den kompetens företaget söker. Syftet med färgkodningen av mässan är främst för att underlätta för företag för att se vilka studenter som kanske är lite extra intresserade av att prata med just er som studenter. Men färgkodningen underlättar även för er då ni kan besöka de företag som är färgkodad enligt färgen på era nyckelband. Mer information om vilka ämnesområden som har de olika färgerna går att hitta här.